За подправките е известно, че придават на ястията по-плътен вкус и аромат, но също така редица изследвания доказват, че те имат и лечебни свойства. Според експерти по здравословно хранене в дневното меню трябва да бъдат включени разнообразни подправки, защото те притежават имуностимулиращо и лечебно действие. Съдържащите се в тях антиоксиданти са изключително полезни за организма. Подправките са и верен съюзник при възпалителни процеси в организма. Към вълшебните свойства на подправките се нарежда способността им да спомагат за обмяната на веществата. Затова експерти съветват солта и сосовете да бъдат заменени с подправки. Благодарение на тях ще си осигурите здравословно приготвена храна с чудесен вкус.

Какви тайни крият подправките?

Розмарин

Подправката има противовъзпалителни, антигъбични и антисептични свойства. Розмаринът е подходящ да се добави в зеленчукови салати, в ястия от пилешко месо, риба, телешко и агнешко.

Чесън на прах

Чесънът на прах притежава aнтибaĸтepиaлни, aнтибиoтични и aнтиoĸcидaнтни cвoйcтвa. Toй e eфиĸaceн помощник пpи лeчeниeтo нa cъpдeчни зaбoлявaния, виcoĸo ĸpъвнo нaлягaнe, apтpит, нacтинĸи и aлepгии.

Куркума

Подправката се препоръчва за изчистване на организма от токсини и прочистване на кръвта. Куркумата притежава свойството да подпомага еластичността на мускулите. Може да я включите към подправките за овкусяване на месо, ориз и картофи.

Босилек

Босилекът е богата на антиоксиданти подправка. Благодарение на своя аромат е подходящ за овкусяване на спагети, сосове, домати и салати с моцарела.

Мащерка

Подправката е полезна в профилактиката на респираторни заболявания. Подходяща е за овкусяване на салати, зеленчуци и риба.

Червен пипер

За приготвянето на подправката могат да се използват сладки или люти чушки. Червеният пипер спомага за обмяната на веществата и изгаря калории. Можете  да овкусите с червен пипер почти всякакви български традиционни ястия, както и извара.

Био магазин КООП предлага разнообразие от подправки, подходящи за всеки вкус и апетитна гозба.